SNÅSA I N-TRØDNERLAG

ELGJAKT 2006

SE VÅRE JAKT HUNDER HER!

 

1. periode 25.09 - 01.10.2006
2. periode 10.10 - 31.10.2006

 

1. jaktdag: 25.09.2006
Første jakt dag ble startet i nordre del av terrenget. De som gikk med hund var Ole Magnus og Kristian. Ole Magnus og Bessie tok ut dyr men det forsvant ut av terrenget. Kristian og Bork fikk en fin los på ku og kalv. Etter mye frem og tilbake ble det felt en kalv av Kristian for Bork. Kristian hadde mer eller mindre gitt opp å få ned denne kalven. Men rolig som skjæra på tunet startet han å filme det hele. Plutselig ble det mulighet for å klemme inn ett skudd mot kalven... Og gjett hva! Kristian har det hele på film...

Hørt på jaktradioen under denne hendelsen:
Dette er det villeste jeg har vært med på sier Kristian, hadde kua på 4 meter men fikk ikke klem på kalven.  Etter en liten stund kommer han på igjen..
Og ikke nokk med det... Jeg har det hele på film, dette er bare helt rått!

Se filmen der Kristian skyter kalven for Bork HER!

                
                  Kristian og Bork. (Bak t.v. Tore Syverstad)

 

2.jaktdag: 26.09.2006
 

Ole Magnus skjøt ei kvige på "småbruket".

Øystein, Balder og Ole Magnus sammen med Kviga til OM


3.jaktdag: 27.09.2006
Denne dagen startet vi syd vest i terrenget. Ole Magnus og Kristian gikk med hund. Kristian kom på radioen og informerte om en piggokse i stor fart ned mot postene til Øystein og Børre. Ole Magnus var litt lenger nord for oss igjen. Stille en lang stund, så hører vi det smeller. Pang....... Pang, pang......  pang.  Ole M kom på radioen, påskutt pigg okse, han står og vagler her nå...    PANG.


Ole M og stor oksen!

Resten av dagen fikk vi ikke uttelling på noe av det vi var borti.

Dyrene vi så langt har skutt ble transportert til Vilteksperten for partering og pakking.

 


4.jaktdag: 28.09.2006
Dette ble en lang dag med mye spenning på ettermiddagen. Vi startet høyt i nord men ingen uttelling på dette drevet heller. Øystein og Tore gikk med hund. Øystein tokk ut like øst for "småbruket". Men de hadde satt på seg syv mils støvlene og forsvant ut av terrenget like fort som vi oppdaget dem. Synd men sant!
Vi bålet og spiste litt før vi skiftet skifte. Syd øst i terrenget. Det gikk lenge før vi var i kontakt med elg. Plutselig smalt det hos Magnus..... Ett skudd og det gikk en stund før vi hørte noe mer. Det viste seg at elgen gikk 3-400 meter før den la seg ned og erklærte game over.. 
Ole Magnus skjøt like etter på ei kvige men etter å ha gått over skuddsted og sporing med observasjoner av dyret kunne vi ikke annet en å bekrefte at dette var bom.

 

 
Magnus Hauge med sin første elg i år!                                            Bål kos og planlegging av neste drev.

5.jaktdag: 29.09.2006
I dag har vi ikke hatt ute eller sett dyr i det hele tatt.....

Kvelden ble avsluttet med en bedre middag, biff av elgkalv.. Med poteter, saus og grønnsaker.

6.jaktdag: 30.09.2006
Dette har heller ikke vært den store dagen, Øystein og Tore har gått med hund... Men terrenget virker dødt! Vi var ikke i kontakt med dyr før sent på eftaen, da tok Balder ut noe vi mener kan ha vært ei Kvige. Dette spaserte forbi Magnus nede ved elvekanten og ut av vårt terreng. 
 

7.jaktdag: 01.10.2006
Tore, Magnus og Øystein startet turen hjemover denne morgenen, men vi var 4 som skulle gjøre ett siste forsøk denne dagen for å felle skogens konge. Det regnet friskt denne morgenen og formiddagen. Børre rodde Kristian med Bork og Ole Magnus med Bessie over elven helt øst i terrenget. Deretter "tettet" Jan Anders og Børre igjen med to poster på østsiden. Kristian var ganske høyt syd og fikk gleden av å se en stor elgokse oppe på fjellet med en avstand på ca 6-700 meter. Det var ingen dyr i denne teigen vi egentlig jaktet så hundene tok ut fikk los i naboterrenget. Etter mange timer på post og i drev samlet vi troppene rundt bålet for å legge en strategi for hvordan vi skulle få inn de to hundene som sto i samme los. Vi skulle jo tross alt reise hjem i dag: Med drøye 700 km å kjøre er det greit å komme av gårde i rimelig tid. Jan Anders og Børre startet nedpakking av camp, mens Ole M og Kristian skulle peile og se om de fikk kontroll på hundene.

Da skjedde det...  Hundene kom inn i terrenget med dyr. Ku med to kalver og Bork sto igjen med ett dyr på utsiden som muligens kan ha vært en okse (ren gjetting men meget trolig).

Etter litt fikk vi også tak i hundene. Vi posterte ut igjen. Ole M, Jan Anders og Børre. Kristian Sporet med Bork etter Ku med to kalver. Vi flyttet poster etter hvert som Kristian forflyttet seg med sporingen. Men dette bar rett igjennom terrenget og østover. Vi hadde ikke lyst å slippe på hundene igjen nå da vi dessverre måtte prioritere hjemreisen. Dette kunne blitt gøy men også veldig sent. Vi ga oss 17:30, Pakket ned og var klare for avreise kl 19:00

Vi var vell "hjemme" 07:00 mandag s morgen. Klare for å gå på jobb!

 

Neste periode starter 10.10.2006
Det kommer mer stoff fra denne jakten, følg med!

Mandag 09.10.2006
I dag pakket og reiste Ole Magnus, Kristian, Jan Anders og Øystein av gårde til Snåsa for å jakte på de siste 6 elgene vi har igjen der oppe.. Som vanlig ble det sen avreise og er neppe fremme før midnatt. Magnus setter kursen oppover på torsdag.

8.jaktdag: 10.10.2006
Har snakket med gutta flere ganger i dag, virker å være mer dyr i terrenget nå enn det var i første periode. Øystein skjøt i dag en kalv fra ku med tvillingkalver.

Her holder Jan Anders og Øystein på med å "vomme" ut kalven til Øystein.

Den datt godt ned i en bratt skråning.....

9.jaktdag: 11.10.2006
I formiddag var det igjen Øystein som klemte til ei ku for Balder og Bork. Kua ligger i en av det vanskeligste delen av terrenget å komme til for å få den ut. Snakket med gutta sent i kveld kl 23:30 og da var de på vei ut av terrenget med elgen. Sliter med å komme over noen store bekker. Dette blir en meget sen kveld... Hmmm  Kommer tilbake med mer info etter hvert!


Øystein skjøt ei ku i los for Balder og Bork

10.jaktdag: 12.10.2006


11.jaktdag: 13.10.2006
 

Årests store begivenhet:
Øystein og Magnus la ned en 13 takkers okse helt syd øst i terrenget.
12.jaktdag: 14.10.2006


13.jaktdag: 15.10.2006

 

 

JAKTLAGET:


Jaktleder: Magnus Hauge


Kristian Tveter


Tore Syverstad


Ole Magnus Christiansen


Jan Anders Hansen


Øystein Koht- Norbye


Børre Stafseng

 

 

Vi har i år 10 elg å jakte etter på Kjenstad \ Snåsa. Jakt laget består av:

Magnus Hauge fra Skjeberg, Kristian Tveter fra Skjeberg, Tore Syverstad fra Skjeberg, Øystein K. Nordby fra Eidsberg,
Jan Anders Hansen fra Skiptvet,
Ole Magnus Christiansen fra Skiptvet og
Børre Stafseng fra Skiptvet.