GJERSTAD OG KIRKERØD ELGJAKT LAG / SKIPTVET

ELGJAKT 2006

SE VÅRE JAKT HUNDER HER!
Kommer senere

 

JAKTPERIODE:
05-31.10.2006

 

1. jaktdag: 05.10.2006
I tradisjonens tro startet vi opp jakta ved å møte på tildelt post, posten ble tildelt på lagets årsmøte! De resterende jakt dagene blir postene tildelt hver morgen og ved bytte av terreng, skifter.

Årets første elg ble felt av Ingebrett Haugen, han la ned en 11/2 årig piggokse. Det var elghunden Gunni som tok ut denne rett på innsiden av "Betel" Vi hadde to uttak der. Først på ku og kalv og deretter denne piggoksen. Kua og kalven passerte også flere andre poster. Men oksen måtte gi tapt for Ingebrett.

Elghunden Lizzie er knappe 6 mnd gammel og jobbet sammen med Gunni. Lizzie ble satt på sporet til denne oksen ved uttaket og sporet helt frem til elgfallet...  Der ventet det to jegere som var mektig imponert over prestasjonene til en så ung valp. Mye ros og skryt til Lizzie. Og vi skal heller ikke glemme Gunni. Det som er litt morsomt er at når det gikk over eteren att Ingebrett hadde skutt for Gunni kunne Gunnar Hoel informere oss om at det var Ingebrett som også hadde skutt den første elgen for Gunni.  Og nå har han også skutt den første elgen som Lizzie har sporet fra uttak til fall. Vi takker Ingebrett for dette.

Senere på dagen la Odd Håvar Widnes ned ei 11/2 årig kvige, Alf Bjerketvedt skjøt på en 6 tagger okse i los for Balder, som Bjørn Hoel ga det dødelige skuddet!


Odd G frakter inn dyrene med sin ATV og lagets henger

2.jaktdag: 06.10.2006
Det er oppmøte på Gjerstad 06:30 med utdeling av poster. Deretter ut på post....

I dag ble det felt to elger.
Marit Christiansen og Gunnar Gjerstad la ned ei 11/2 årig kvige som Balder kom med i los.

Marit Christiansen og Nils Peder Skaug skjøt også en 11/2 årig piggokse.

Dagen ble avsluttet med at Odd Borgen la ned en Okse.
3.jaktdag: 07.10.2006
Oppmøte og utdeling av poster på Gjerstad.

Bjørn Hoel skjøt i los for Balder ei 11/2 årig kvige. Ingebrett Haugen fikk også ei 11/2 årig kvige. To dyr denne dagen.

 


4.jaktdag: 08.10.2006
Nils Peder Skaug åpnet dagen med skyte på ei kvige, dette dyret forsvant avgårde sammen med ei "venninde". Børre Stafseng og valpen Lizzie skulle gå og se om dyret lå i nærheten. Etter litt leting i skudd området fant vi blod spor. Lizzie sporet som bare det. Etter å ha gått 2-300 meter smalt det ikke langt unna. Thor Sperstad og Bamse tok ut dyr. Balder hadde los og Thor smøg seg innpå. La ned ei kvige som han mente var såret. Fikk også skudd mulighet på det andre dyret og la ned dette også. Lizzie og Børre fortsatte å spore på blodsporet og endte opp i det første dyret som Thor skjøt. Vi kunne med sikkerhet bekrefte at dette var dyret som Nils Peder hadde skutt på tidligere. Lizzie og hundeføreren fikk mange hyggelige tilbakemeldinger på radio og sms etter denne sporingen, det er alltid hyggelig med slike tilbakemeldinger. Det blir spennende å følge denne hunden i tiden som kommer.

Vi fikk ikke flere dyr denne dagen. Jakten avsluttes for denne uken med 10 dyr felt på de 4 første jakt dagene. Fortsetter jakten neste helg. Lørdag 14.10.2006

 

 Thor vommer av kviga han skjøt.                                                Lizzie og kiviga til Thor
 

5.jaktdag: 14.10.2006
På veg ut til post i dag morges skjedde det store. Vi skulle jakte i det "vestre". Odd Gjerstad og Nils Peder kjørte sammen på post. Odd borgen og Lars E Minge var også i samme følge. De gikk ut fra Dag Minge, det var da det skjedde.... Det kom over jordet en kalv, ei ku og en STOOOOR okse. Odd Gjerstad så dette og var klar. Det gikk av gårde 3 skudd etter denne oksen, Odd Borgen sendte også av gårde ett skudd. Lars Erik Minge skulle også sende avgårde ett men hadde glemt å ta av sikringen. Hundefolket ble informert og Bjørn Hoel sendte avgårde Lizzie og Børre Stafseng for å se etter dette dyret. Odd I Widnes tokk i mot hunde ekvipasjen, Odd G satt i skogkanten på jordet. Lizzie fant sporene på skudd plassen og sporet frem til der Odd satt. Vi startet å spore inn i skogen. Gikk inn i skogen noen få meter, der lå det en en okse og tittet på oss....  <Børre kalte på Odd G. og han ga oksen ett siste skudd. En ti takker okse lå der!

Neste økt jaktet vi i "Klovene".... Her var det lite ferske spor men plutselig smalt det igjen, 4 skudd gikk avgårde i rask rekkefølge.. Odd Gjersdtad kom på radioen igjen,, Det ligger en pigg okse her!

Kvelden avsluttes med en grill fest på Gjerstad etter gammel tradisjon med steking av indrefilet av elg... Det var bra oppmøte men det var den faste gjengen som sitter igjen. Hunde folket og noen gamle "slitere". Vi har også i kveld hatt besøk av en gammel veteran Asbjørn O. Ellers var det Thor Sperstad, Bjørn Hoel, Dag Minge, Karsten Unnestad, Odd Gjerstad og Børre Stafseng.

I morgen skal det jaktes i terrenget fra Haug krysset og mot Unnestad...

 
Odd Gjerstad, 10 takker okse og Lizzie.  


6.jaktdag: 15.10.2006
Vi har i dag jaktet i det "Vestre".. Kort fortalt har Odd G gjort jobben sin også i dag. Han har hatt æren av å få skyte en 5 takker okse i stålos for Bamse, hunden til Thor Sperstad. Dette må vel være alle jegers drøm å få en stålos rett på post. Ikke nok med at det kommer elg, men man hører losen kommer nærmere og nærmere. Det var en stolt herremann som kunne bekrefte at oksen lå rolig!

Litt senere på dagen var det Lars Erik Minge sin tur. Han smelte til en pigg okse. Vi gratulerer dem alle.. Det er nå igjen 5 dyr på kvota.


Den stolte skytter Odd G  -  Fv.Odd I, Bjørn H, Nils P Lars E, Torleif, Fredrik, Thorer, på kne ved hode Odd G og Thor

7.jaktdag: 21.10.2006 
I dag har det vært deling og partering av dyr. Nedskjæring og fordeling av grunneier parter. Og deretter utkjøring av noen hundre kilo kjøtt.
På kvelden ble det grilling og sosialt samvær, noe som enkelte slet litt med neste dag! Vi sier bare...Helt om natten, helt på dagen!


8.jaktdag: 22.10.2006
Dagens jakt ble i "Klovene" Vi har 5 dyr igjen på kvota før vi går på post i dag.
Bjørn og Thor hadde igjen noen loser å snike seg innpå men fikk dessverre ikke noe klem på dem i dag. Dagens første skytter var Morten Kjernsbekk med ei flott kvige etter å tidligere på dagen hatt elg som passerte på 3 meters hold, kom bakfra og passerte på siden. Børre og Lizzie sporet frem til dette elgfallet. Dette sporet hadde også tidligere passert bare noen meter fra Odd Håvard Widnes som satt nede i Nisse Hullet og Nils Peder Skau som satt lenger oppe.

     
        Morten, Lizzie og kviga.                Utkjøring av kviga til Morten, vi måtte hjelpe til å trekke over en bekk.

Neste som fikk æren av å skyte elg var igjen Odd Gjerstad. Han fikk ei kvige denne gangen. Bjørn Hoel sporet frem til denne elgen med Balder. Bra jobbet av alle sammen!

Mangler dessverre bilde!

Årets siste elg var det Lars Erik Minge som kunne bekrefte å ha lagt ned.. Denne kom på posten hans etter en løsrivelse fra stålos til Bamse (Hunden til Thor). Thor hadde vært innpå denne losen flere ganger men kom aldri nærme nok eller fikk rene skuddhold på dyret. Elgen hadde ved flere anledninger forsøkt å gå til angrep på Bamse. Elgen satte på sprang rett mot postrekka, Thor varslet dette over radio og like etterpå smalt det oppe hos Lars Erik.

                    

Lars Erik Minge posserer her stolt sammen med "frakken" til piggoksen han la ned i dag. Han brukte bl.annet ett ordtak Odd G har brukt tidligere i jakta. Jeg gjorde bare jobben min!


Åge er en stor resurs for laget og gjør normalt det meste av slaktingen, han jobber for Fatland og har vært utsatt for en ulykke der. Derfor deltar han ikke med slaktingen nå. Men han klarer ikke å være borte. Stiller opp og er tilstede med veiledning til de andre som har stilt opp og gjort en flott jobb med slaktingen i dag.

 

 Karsten, Leif, Fredrik og Thorer slakter elg!                                Og Åge må se på fra sidelinjen.....

Da gjenstår det noe deling og partering av dyr neste helg.. Og en tradisjon om å kåre lagets beste skytter vil bli gjort den 11.11.2006 - Kay Kvisler og Ivar Wold stiller som vanlig opp og hjelper til med det praktiske rundt dette.

 

JAKTLAGET:


Jaktleder og hundefører: Bjørn Hoel

Formann:
Odd-Ingar Widnes
Hundefører:
Thor Sperstad

Hundefører og slakter:
Åge Bjerketvedt

Hundefører:
Børre Stafseng


 

 

Siste oppdatering:
22.10.2006 - 20:38

Årets kvote er på 19 elg

Avsluttet årets jakt med to kalver igjen på kvota, da det har vært få oppservasjoner av ku med kalver!