GJERSTAD OG KIRKERØD ELGJAKT LAG / SKIPTVET

ELGJAKT 2008

Fra elg jakta i 2006 trykk her

 

JAKTPERIODE:
05-31.10.2006

Jakten avsluttet 12.10.2008

1. jaktdag: 05.10.2008
I år startet vi i Klovene, alle skulle være på post kl 07:30, allerede på veg til post smalt det Fredrik Unnestad la ned en 4 taggers okse på "skausjordet". Senere i drevet på samme post la han ned ei kvige og en 9 taggers okse. Makan til knallstart på jakta for Fredrik skal men vel lete lenger etter.


Fredrik her sammen med oksene han felte første jaktdag.

Kent Borgen fikk en 14 taggers okse på Rogna. Denne kom for hunden til Thor Sperstad (Tinka).
Bjørn Hoel skjøt ei Kvige i stålos for Balder nord for tyrigjellen.

Andre drev ble i Petterson
Her Skjøt Alf Bjerketvedt en 4 taggers okse på veg til post. Svein M. Aamodt og Bjørn Hoel skjøt en 1 1\2 årig okse for hunden til Bjørn (Balder)

7 av 22 dyr skutt.

 
Kent Borgen med 14 taggeren på slakteriet!                           Odd på veg inn med oksen til Kent B

2.jaktdag: 06.10.2008
I dag skulle vi teste bestanden i Unnestad. Thorer fikk en 1 1\2 årig okse, Børre en 1 1\2 årig okse for Lizzie i bånd. Gunnar G ei Kvige for hunden til Thor. Thomas en 6 tagger som kom alene, John en pigg okse som også kom luntende. Dagen ble avsluttet med at Gunnar G fikk en 5 tagger på samme posten som han skjøt kviga.

13 av 22 dyr skutt.

 
Gunnar G. hjalp til med å vomme....                                            Børre, Lizzie og piggokse..

   
Odd G på vei ut med piggoksen til Børre     Gunnar G og Kviga                                        Gunnar G og Oksen.

3.jaktdag: 07.10.2008
I dag var det på tide å prøve oss i Vidnes. Denne dagen virket det som familien Unnestad hadde en intern konkurranse der Fredrik ledet 3-0 over Karsten. Dette skulle ikke vare lenge. Allerede på vei til post la Karsten ei Ku og en pigg okse i bakken på jordet ved Tjernsbekk. Like etterpå falt det ei kvige for Bjørn Kristiansen og Fredrik Bjerketvedt. Karsten gikk inn til posten sin under linna ved Tjernsbekk. Der smalt det og han la ned en 1 1\2 årig okse som Børre og Lizzie presset ut og sporet helt frem til fallet.
Neste drev ble gjennomført i Aamodt, Liverud, Sperstad
Børre og Lizzie gikk og sjekket hva som kunne finnes i "Aamodt" skogen..  De fant fort ut at det var noe som lusket rundt i krattene her. Vi sporet og trykket på noe foran oss. Dette kom ut i noe som må beskrives som stor fart rett ved posten til Lars Erik Minge ved "Fiskerberget". Denne kviga hadde valgt feil post å gå til. Lars Erik klemte til med "noen" skudd og Lizzie kunne spore helt frem til fallet. Litt senere Skjøt Ingebrett og Bjørn Hoel ei ku like ved støperiet for hunden til Bjørn (Balder).

19 av 22 dyr skutt.

 
Lizzie, Karsten og Oksen under linna på Tjernsbekk                                  Lars E. Minge med Kviga og Lizzie


4.jaktdag: 11.10.2008
Nå har vi kun 3 kalver igjen på kvota. Det går igjen to kalver i Lystad åsen og en ute i Tjernsbekk området. Valget på hvor vi skulle jakte var derfor allerede satt.
Thor og "tispa" gikk ute i Tjernsbekk sammen med Gunnar Hoel og hunden Gunni. Hunden til Thor fikk fikk fort en los like vest for Tjernsbekk vannet, men dette gikk ut og sørover. Thor sto igjen og så øret og øyet på noe han mente måtte være en elg. Litt etter dette tok det ut og gikk nordover til Alf som satt under "linna". Han klemte til på denne kalven og vårt oppdrag ute i dette området var avsluttet.
Postene ble omplassert i Bråtnes \ Stuput området men vi fikk ingen resultater her. Jakten ble avsluttet og det ble tid for grilling og sosialt samvær ute hos Odd Gjerstad. Indre fillet ble stekt \ grillet i god gammel tradisjon.
Lørdagen avsluttes med grilling og sosialt samvær. Der vi ofte får besøk av gamle jegere sammen med neste
generasjons jegere..........


5.jaktdag: 12.10.2008
Vi gjorde et forsøk til på å finne de to kalvene som ble igjen ute i Lystad, Solberg, Liverud området. Med litt redusert postrekke da det ikke var plass til alt for mange i dette drevet. Bjørn H, Thor S, Åge B og Gunar H gikk inn fra forskjelige kanter med løshunder, Børre holdt tilbake og posterte klar for å gå inn hvis noen av løshundene gikk ut av terrenget og det var områder som ikke var gått i. Hundene jobbet godt men vi fikk ikke ut eller tak i kalvene. Det ble allikevel oppservert både elg og rådyr på en ellers flott jakt dag. Vi har også de siste dagene fått testet litt på bruk av GPS peiler fra Garmin på hunden til Bjørn Hoel. Vi kan med dette underlaget på sikt forbedre postrekkene da vi kan gå inn og se hvor elg\hunder beveger seg i terrenget.


 

JAKTLAGET:


Jaktleder og hundefører: Bjørn Hoel

Formann:
Odd-Ingar Widnes
Hundefører:
Thor Sperstad

Hundefører og slakter:
Åge Bjerketvedt

Hundefører:
Børre Stafseng

 

 

Siste oppdatering:
12.10.2008 - 20:30

Årets kvote er på 22 elg

Avsluttet årets jakt med to kalver igjen på kvota.